Новини

  Всі
Очистити фільр
img

Семінар «Інтерпретація природи»

Семінар «Інтерпретація природи» 15-17 квітня на території Національного природного парку «Сколівські Бескиди» відбувся семінар “Інтерпретація природи”, організований Франкфуртським зоологічним товариством в Україні (FZS) Ukraine за участю учасників 4 національних парків “Сколівські Бескиди”, “Ужанський”, “Синевир”, “Зачарований край” . В ході семінару учасники навчалися розробки інтерпретаційних програм, практикували проведення цікавих екскурсій, здобували новий досвід. який буде використовуватись в подальшій екоосвітній роботі.

  • Екоосвіта
img

Бережіть кажанів

Кажани - таємничі володарі неба, гідні подиву та захоплення. Вони єдині ссавці на планеті, які можуть літати в прямому сенсі цього слова, та за своїми здібностями навіть перевершують птахів і деяких комах. Для учнів 3 – го класу Крушельницького ЗЗСО І-ІІ ст. проведений пізнавальний урок на тему «Будьте дружніми до кажанів».

  • Екоосвіта
img

Спільне навчання ліквідації лісових пожеж

Сьогодні на території Сколівського лісництва нацпарку проведено пожежно-тактичне навчання із залученням підприємств лісового господарства Стрийського району по ліквідації лісової пожежі. Під час проведення навчань відпрацьовано основні методи з організації пожежно-рятувальних робіт та пожежогасіння в лісовому масиві. В проведенні навчань взяли участь:

  • Охорона
img

Екологічний світлофор

У Сколівському ЗЗСО І-ІІІ ст. № 3, відбувся урок- гра «Екологічний світлофор» Під час гри школярі, уважно та активно виконували поставлені перед ними завдання. Завдяки методу «рефлексії» учні відтворили свої засвоєні знання у вигляді «кольорових долоньок» та отримали невеличкі призи.

  • Екоосвіта
img

Всеукраїнська конференція

28-29 березня Парк прийняв онлайн участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції – «10 років російської військової агресії проти довкілля. Перспектива відновлення природоохоронних територій України, стратегія запровадження екосистемних послуг».

  • Інформація
img

БЕРЕЖІТЬ ЛІС ВІД ВОГНЮ!

Національний природний парк нагадує, що підпал сухої рослинності у період воєнного часу може прирівнюватись до диверсійної роботи. Не ставайте на бік ворога, випалюючи Українську землю. Територія нацпарку в основному покрита лісом до якої примикають землі приватної та комунальної власності, яких часто виникають підпали сухої трав’яної рослинності, що відповідно загрожує перекиданням вогню та його розповсюдження. Порушення вимог пожежної безпеки тягне за собою накладання штрафу:

  • Екологія
img

Початок акції «Зелена країна»

В рамках акції діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування з Харкова, діти ВПО з Маріуполя та Куп’янська, Благодійний фонд «Опіка майбутнього» разом з працівниками парку посадили зелену алею до курган-могили Князю Святослава». Лісники та старші діти розвісили шпаківні по деревах.

  • Екологія
img

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛІСІВ

У 2012 році Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила 21 березня Міжнародним днем лісів (IDF). Цей день покликаний привернути увагу до важливості значення всіх типів та категорій лісів і проходить під гаслом «Ліси та інновації: нові рішення задля покращення світу». З нагоди цієї події організовано ряд пізнавальних заходів:

  • Екоосвіта