Новини

  Всі
Очистити фільр
img

Комахи очима дітей

Для дошкільнят Сколівського ЗДО №1 (корпус 1) проведено екологічне заняття «Комахи очима дітей». На жаль, часто можна побачити, як дитина намагається топтати жука, відірвати крила метелику, зруйнувати гнізда, мурашники, безглуздо знищити живі істоти - саме тому, завдання дорослих - виховати у дітей стійке негативне ставлення до таких дій.

  • Екоосвіта
img

ТЕРАПІЯ МАНДРАМИ

Сьогодні, в день Державного свята – Конституції України, за ініціативи Управління туризму і курортів Львівської ОВА проведено сходження в національному природному парку «Сколівські Бескиди» за туристичним маршрутом на «Росохацькі полонини».

  • Рекреація
img

НЕБЕЗПЕЧНА КРАСА

Борщівник Сосновського ( «гераклова трава», «ведмежа лапа» ,«помста Сталіна») - отруйна багаторічна рослина з шорстким, ребристим, пурпуровим стеблом висотою до 5 метрів, товщиною – до 10 см. Основними місцями його поширення є необроблювальні угіддя, береги річок, узбіччя доріг тощо.

  • Флора
img

Разом до вершин «Сколівських Бескидів»

Управління туризму Львівської ОДА спільно з працівниками національного природного парку «Сколівські Бескиди» та наших воїнів з 24 ОМБр здійснили сходження на г. Парашка (1268 м.). Всі учасники походу дружньо пройшли по маршруту до вершини, де заспівали Гімн України та вшанували полеглих побратимів.

  • Рекреація
img

«Лелека – символ України»

На території рекреаційної ділянки «Дубравка» працівники Парку провели екологічний урок для школярів Сколівської ЗЗСО І-ІІІ ст. №3. Учні переглянули відео про чорного та білого лелеку, збагатили свої знання про поширення, поведінку, харчування та їхню користь у природі. Під час виконання фізкультхвилинки відтворили рухи лелеки, грали в гру «Нагодуй лелеченя». На завершення школярі зробили аплікацію «Лелека».

  • Екоосвіта
img

НАУКОВИЙ ЗВІТ 2023

Науковим відділом Парку підготовлено та видано 24-ий том Літопису природи, в якому узагальнено основні результати роботи за 2023 рік. У Літописі наведено характеристику пробних площ, зафіксовано метеорологічні явища, гідрологічні дослідження, подано результати досліджень видового складу кажанів, таксономічного різноманіття безхребетних, підведено основні підсумки накової та науково-освітньої діяльності.

  • Інформація
img

Екскурсія в світ комах

В рекреаційній ділянці Павлів потік фахівці Парку для учнів 4 класу Сколівської ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 імені Стефанії Вітрук провели цікаву пізнавальну екскурсію «Світом комах». Розповіли дітям, що на Землі живе безліч різних комах, більшість із них вміє літати, саме вони запилюють рослини.

  • Екоосвіта