Бойки приїхали до бойків

В рамках договору про співпрацю між національними природними парками «Сколівські Бескиди» та «Бойківщина» відбулася зустріч колективів приурочена до професійного свята –  Дня працівника природо-заповідної справи.

Делегацію НПП «Бойківщина» зустріли в еко-просвітницькому  центрі Бутивлянського лісництва, де гості ознайомилися з історією побуту бойків Сколівщини, експозиційною виставкою писанок  та інформаційно-пізнавальними стендами природничої тематики.

Далі колегам провели екскурсію Палацом баронів Гределів (ХІХ ст.)  –  пам'яткою архітектури місцевого значення, майбутнім візит центром для відвідувачів природо-заповідних територій Сколівщини.

Зацікавило наших сусідів натурне оформлення та надання послуг у  рекреаційній ділянці: «водоспад на річці Кам'янка», «Поляна мрій», водоспад «КОМ», озеро «Журавлине».

Поділилися досвідом вирощуванням плантацій лікарської сировини для виготовлення трав'яних чаїв та роботою еко-центру Крушельницького лісництва.

Зустріч була продуктивною, цікавою  з обміном досвіду роботи установ, нових креативних підходів до охорони, особливо цінних територій.

Літній дощик не став на заваді зустрічі.

 

Прес служба

НПП «Сколівські Бескиди»